Behance Served Sites

Served is a collection of sites that showcase category specific content from Behance, the world's leading platform for creative professionals across all industries.

View All Served Sites →

Horeca Vlaanderen

Info
Statistics
Created:
Last Edited:
3504
113
4
Description
Horeca Vlaanderen verdedigt de belangen van de horecasector en strijdt voor een beter ondernemingsklimaat waarin duurzame horecabedrijven tot stand kunnen komen. De vraag was om een totaal nieuwe visuele identiteit te ontwikkelen, anno 2012. De kracht van een visuele identiteit ligt naast de inhoudelijke waarden in het claimen van kleuren, vormen, lettertypes en het eenvormig gebruik van deze identiteit. Een gestileerd schild vormt de basis van het nieuwe logo. Het symboliseert het verdedigende en beschermende karakter van de federatie. Het kleur ‘cyaan’ is een eigentijds opvallend kleur die niet door concullega’s gebruikt wordt. Daardoor creëert het een duidelijke eigenheid ten opzichte van de andere federaties. Om het logo nog meer onderscheidend te maken werden enkele extra huisstijlelementen toegevoegd aan de visuele identiteit. Verschillende schildjes met telkens andere inhoud symboliseren de veelzijdigheid van de sector en huisvesten ook de deelsectoren Hotel, Restaurant en Café. Dit alles om een visuele identiteit te bieden die mee kan evolueren met de dienstverlening en flexibel genoeg is om in elke situatie te kunnen worden toegepast.
Share
 • Horeca Vlaanderen
  branding
   
  Horeca Vlaanderen verdedigt de belangen van de horecasector en strijdt voor een beter ondernemingsklimaat waarin duurzame horecabedrijven tot stand kunnen komen. De vraag was om een totaal nieuwe visuele identiteit te ontwikkelen. De kracht van een visuele identiteit ligt naast de inhoudelijke waarden in het claimen van kleuren, vormen, lettertypes en het eenvormig gebruik ervan. Een gestileerd schild vormt de basis van het nieuwe logo. Het symboliseert het verdedigende en beschermende karakter van de federatie. Om het logo nog meer onderscheidend te maken werden enkele extra huisstijlelementen toegevoegd aan de visuele identiteit. Verschillende schildjes met telkens andere inhoud symboliseren de veelzijdigheid van de sector en huisvesten ook de deelsectoren Hotel, Restaurant en Café. Dit alles om een visuele identiteit te bieden die mee kan evolueren met de dienstverlening en flexibel genoeg is om in elke situatie te kunnen worden toegepast.
   
   
   

Comments: ( Comments )